|
WOŚP 2009
|
| thabit |
Dodany dnia 09/12/2008 13:53
|
Użytkownik
Data rejestracji: 09.12.08
|
Jest kilka pomysłów co do finału Wielkiej Orkiestry (11 stycznia). Zaangażowałem się w organizację. Kilka punktów już pewnych. Jak przybierze to ramy czasowe, to będę informował co i jak. Natomiast jest propozycja dla GDP zorganizowania wystawy w sali witrażowej Domu Kultury. Forma jak na "Bezdomnej", tzn. bez określania tematu, tak, żeby wystawę zrobić szybko (i porządnie, oczywiście) itd. Tak naprawdę, jeśli będzie przychylność dla pomysłu, to od twórców wiele zależy, bo wiadomo na czym polega idea. Można by za wstęp zbierać kasę na WOŚP. Co Wy na to?
Edytowane przez wojt683 dnia 11/03/2009 21:22 |
| |
|
|
| wojt683 |
Dodany dnia 09/12/2008 14:02
|

Główny administrator
Data rejestracji: 20.11.08
|
Jestem oczywiście za.
Bardzo dobry pomysł.
Właśnie drukuje swoje zdjęcia. |
| |
|
|
| puszczyk |
Dodany dnia 09/12/2008 15:07
|

Użytkownik
Data rejestracji: 25.11.08
|
Pomysł szczytny i powiem osobiście związany jestem z WOŚP . Kiedyś dzięki fundacji i zakupionemu sprzętu uratowała mi córkę za co jestem im bezwzględnie wdzięczny . Sam uczestniczę co roku w zbieraniu pieniędzy na moim terenie .Nie będzie mnie w GD w tym czasie , bo kwestuję w Bytowie .Ale zachęcam wszystkich do aktywnego działania na rzecz WOŚP , bo efekty ich zbiórek można znaleźć w każdym szpitalu . A może tak parę zdjęć ludzi uratowanych dzięki fundacji na waszym terenie , jakiś reportażyk ze szpitala ukazujący sprzęt i ludzi ? Pokazać to ludziom , ze to dla nas wszystkich ta kwesta . |
| |
|
|
| staszes |
Dodany dnia 09/12/2008 17:38
|

Użytkownik
|
Jestem za. Mozna by zrobic nawet multimedialny pokaz, ale nie wiem czy zamek rzutnik posiada. A kiedy dokładnie jest WOŚP?
Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii są własnością jej autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie ich w jakiejkolwiek formie jest zabronione. |
| |
|
|
| dawko |
Dodany dnia 09/12/2008 18:45
|

Użytkownik
|
Bardzo dobra inicjatywa. Podoba mi się pomysł puszczyka.
Nikon plus jakieś graty. |
| |
|
|
| zawas |
Dodany dnia 09/12/2008 20:46
|

Użytkownik
Data rejestracji: 24.11.08
|
quote]staszes napisał/a:
Jestem za. Mozna by zrobic nawet multimedialny pokaz, ale nie wiem czy zamek rzutnik posiada. A kiedy dokładnie jest WOŚP?[/quote]
Na zamku jest rzutnik na 100% trzeba by go tylko załatwic ,ale trzeba by sie pierw zorientowac czy Dom kultury by miał jakis w koncu propozycja jest taka zeby to tam zrobic wystawe...
Równiez myśle ze pomysł wystawy jest świetny i warto by tego dnia wspomoc WOŚP
Edytowane przez zawas dnia 09/12/2008 20:47
"Fotografuj to, co cię naprawdę interesuję"
JODI COBB
System Nikona |
| |
|
|
| puszczyk |
Dodany dnia 09/12/2008 22:54
|

Użytkownik
|
W GD na pewno jest sztab i to nie jeden wiec najlepiej zwrócić się do nich o zareklamowanie wystawy . W szpitalu na pewno są urządzenia które są od WOŚP szczególnie u noworodków . I fajny temat na zdjęcia . |
| |
|
|
| zawas |
Dodany dnia 09/12/2008 22:58
|

Użytkownik
|
to kiedy ruszamy na szpital ?
JODI COBB
System Nikona |
| |
|
|
| marcinz |
Dodany dnia 10/12/2008 07:41
|

Użytkownik
|
Pomysł jest wręcz idealny. Ja z WOSP działam już od ponad 6 lat i to ie tylko związane z finałami ale też innymi imprezami. W tym roku będę znowu jechać do warszawy na finał i tam pracować przy organizacji (zbierać nie będę bo będę mieć inne sprawy na głowie) ale pracuje a zdjęcia najwyżej zostawie wojtowi
MarcinZ
Sąsiedzie macie denaturat? Co tak delikatnie ma czystą mogę pozyczyć :> |
| |
|
|
| thabit |
Dodany dnia 10/12/2008 11:42
|
Użytkownik
|
Cieszę się z odzewu. Co do tematyki itd. polegam na Was. Dom Kultury rejestrował się w WOŚP i tutaj chyba będzie sztab. Rzutnik mam prywatny -do wykorzystania (komp naturalnie też). Trzeba by zrobić płytkę z wybranymi zdjęciami do pokazania. Natomiast wystawę fizycznie też trzeba zrobić.
W skrócie podaję zarys planów:
- w Domu Kultury - wystawa, pokazy zdjęć z projektora, pokaz grupy bębniarzy, Capoeiry, tańca hawajskiego z warsztatami, potem koncert Pawła Szymańskiego (wg mnie świetnego bluesmanna), potem
- na dziedzińcu zamkowym 3 koncerty rockowe, ognisko, na placu przed zamkiem rycerze, armaty, fajerwerki, fire show.
Zależało by mi jeszcze na tym, żeby przyciągnąć do Domu Kultury i na zamek jak najwięcej miejscowych grup - tancerze, muzycy itd. itp. żeby ludzi było jak najwięcej i, żeby miał kto wrzucać do puszek 
Jak macie inne pomysły, to poproszę |
| |
|
|
| staszes |
Dodany dnia 10/12/2008 17:51
|

Użytkownik
|
Myśle, ze wystawe lepiej zrobić na zamku, bo jest lepszy klimat, jak to mówią. Z reklamą zamku przez DK też warto spróbować. Trzeba by też ustalić jakiś termin przygotowań.
Ponawiam pytanie: kiedy jest finał??
Zgodnie z przepisami USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych wszelkie prawa do fotografii są własnością jej autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie ich w jakiejkolwiek formie jest zabronione. |
| |
|
|
| zawas |
Dodany dnia 10/12/2008 18:11
|

Użytkownik
|
albo zrobic tu i tu
JODI COBB
System Nikona |
| |
|
|
| puszczyk |
Dodany dnia 10/12/2008 18:44
|

Użytkownik
|
Z doświadczeń w moim mieście im bardziej skupiony jest cały finał w jednym miejscu tym lepiej . Ludziom czasem nie chcę się biegać między imprezami . Proponuję też aby przeznaczyć zdjęcia na licytacje przygotowane do oprawienia . zawsz4e pare groszy można wylicytowac . pozdrawiam . |
| |
|
|
| wojt683 |
Dodany dnia 10/12/2008 18:54
|

Główny administrator
Data rejestracji: 20.11.08
|
Dobry pomysł. Ja proponuje, żeby zdjęcia przeznaczone do licytacji przedstawiały ogólnie mówiąc nasze miasto i okolice. |
| |
|
|
| sentinel |
Dodany dnia 10/12/2008 19:32
|

Użytkownik
|
pomysły ciekawe jestem za odnośnie licytacji zdjec moim zdaniem tematyka powinna być każda niewiadomo co komu się spodoba każdy ma inny gust
N D90+Alpha MB-D80|N 35 1.8G|N 85 1.8D|T 17-50|SB-900|SB-600 |
| |
|
|
| zawas |
Dodany dnia 10/12/2008 19:42
|

Użytkownik
|
jestem za Sentinelem
JODI COBB
System Nikona |
| |
|
|
| thabit |
Dodany dnia 11/12/2008 12:11
|
Użytkownik
|
@ staszes - w pierwszym poście podałem termin (11 stycznia). Co do miejsca wystawy, to w sali witrażowej DK też jest dobry klimat. Puszczyk ma rację, że najlepiej jak impreza odbywa się w jednym miejscu, natomiast, ponieważ DK jest głównym organizatorem, uważam, że tam też coś powinno się wydarzyć, zaś na Zamku (jak by nie było to wizytówka miasta) chcemy pokazać większe rzeczy- "głośne" koncerty, fire show i "Światełko do nieba". |
| |
|
|
| staszes |
Dodany dnia 11/12/2008 21:17
|

Użytkownik
|
Sorry, nie zauwazyłem . Pomysłów mamy dużo, wiec proponuje sie spotkac jeszcze (byle nie w piątek, ani w sobote, bo nie dam rady przyjsc )i dogadac sie co i jak. Do 11 stycznia jeszcze czas, wiec po swietach mozna na spokojnie fotki podrukowac.
Edytowane przez staszes dnia 11/12/2008 22:41
| |
|
|
| Golubianka |
Dodany dnia 15/12/2008 15:45
|
Użytkownik
|
WOŚP 
Ja też jestem za tym by wspierać dzieło Owsiaka i jak kto może się włączać w organizację... kiedyś również chodziłam cała w serduchach z puszeczką
Uważam, że pomysł Puszczyka jest świetny ) Sprzęt... uratowanych ludzi... również można porobić zdjęcia podczas zbierania pieniędzy...
Ludzi którzy kwestują chodząc z puszkami po ulicach, jak i tych, którzy kwestują poprzez wystawy, licytacje,... porobić zdjęcia organizatorom... Wszystkim którzy się w jakikolwiek sposób włanczają w te dzieło...
Te zdjęcia można zrobić również z myślą o kolejnych latach wtedy za rok pokazać, jak to wyglądało rok temu... ukazać, że ludzie nie są obojętni. Wtedy wystawy takie można pokazywać jeszcze przed WOŚP by poruszyć serca ludzi Można by porozmawiać z dyrekcją szkół... i wystawy takie pokazać np. w LO w któreś z sal lekcyjnych i tak ruszyć z taką wystawą po innych naszych szkołach...
Ja nie mam zdjęć, które by się nadawały na wystawę, ale chętnie pomogę w inny sposób, np. jakby trzeba było pomóc w zawieszeniu tych Waszych zdjęć, przypilnować wystawy. Dobrze by było, by przyszły te osoby z GDP, które mogą - by udzielić jakiś informacji: np., jak powstało forum, jak działa, kto może do niego należeć... myślę, że takie pytania mogą się pojawić, bo sporo osób nigdy nie słyszało, że takie forum istnieje... 
Co do zdjęć przeznaczonych na licytację, to ja również jestem za Sentinelem. Tematyka zdjęć różna... naszego miasta jak najbardziej, ale i inne... bo rzeczywiście co człowiek to inny gust
Edytowane przez Golubianka dnia 15/12/2008 15:50 |
| |
|
|
| staszes |
Dodany dnia 15/12/2008 17:23
|

Użytkownik
|
No własnie, tematyki nie powinno się ograniczac, bo nawet nie chodzi o to, ze kazdy ma inny gust, ale każdy fotografujący moze sie pochwalić zdjęciami z róznej dziedziny.
| |
|